Snagestræde 1, Frellesvig, 5953 Tranekær

Landejendom i bindingsværk omgivet af idyllisk skov og natur

Sælger beskriver sin ejendom således:

Velkommen til denne romantiske og historiske lyserøde Skovriddergård, beliggende i skøn idyllisk natur med skov og strand som tætte naboer.

Den gamle Skovriddergård har sin helt egen Morten Koch charme, og den sydvendte vilde, men parklignende have, har et rigt dyre- og fugleliv samt rig vegetation af mange forskellige planter, træer og blomster.

En perfekt have for dem som interesserer sig for naturmedicin.
Haven rummer mange skønne fredelige hjørner, hvor man kan nyde udsigten over marker, skov og de mange smukke solopgange/solnedgange ved morgen og aften gryet.

Haven er 9.846 kvm og rummer en meget stor diversitet af gamle træer. I haven findes også en lille bygget dam og et shelter til at overnatte i naturen, i trygge rammer, samt en mindre sauna med almindelig sauna ovn samt infrarøde paneler. Derudover er der et charmerende green house, som er bygget i den gamle stil.

I haven findes også tre fine campingvogne til ekstra overnatning, som kan følge med, hvis ønsket.

Skovriddergården er trelænget og med et stort hovedhus på 307 kvadratmeter, et gæstehus med to/tre boligenheder på i alt 166 kvadratmeter, samt en stald/lade på 239 kvadratmeter.

Hovedhuset består af en stueetage med to store stuer med brændeovne og udgang til haven, køkken, to værelser, badeværelse, gæstetoilet og pulterkammer.
Førstesalen har et stort lyst yoga/meditationsrum, samt endnu et stort lyst rum, med hems til opbevaring. Førstesalen summer af fred og god energi og har mange vinduer ud til havesiden.

Gæstehuset på 166 kvadratmeter, har stråtag og indeholder to/tre boligenheder, hvoraf den ene af dem er ny renoveret, ekstra isoleret og med terrasse ud til haven. Den er som en studie lejlighed. Den midterste lejlighed er toværelses med brændeovn og den tredje lejlighed indeholder tre værelser.

De to huse er opvarmet med en ny stor luft til vand varmepumpe, og der er desuden tre brændeovne for hyggens skyld.

Stalden /laden på 239 kvadratmeter indeholder mange små opbevaringsrum, værksted, brænderum, og plads til kreative udfoldelser. Høloftet er gammelt og behøver noget renovering hen ad vejen.

Denne gamle lyserøde bindingsværksgård rummer også en hyggelig gårdsplads med smuk udsigt over marker til skoven, hvor to store majestætiske lindetræer byder gæster velkomne. Her er utroligt fredeligt og beliggenheden kunne ikke være mere idyllisk.

Den nuværende ejer kalder gården for FREJAS SAL. Det var i dette område Oehlenschläger i sin tid skrev den danske nationalsang, inspireret af stedets smukke natur. Gården er perfekt som retreat sted, da her er mange værelser til gæster, samt to store smukke sale at undervise i, og den store spisestue er rummelig nok til ca. 30 gæster

Den 15 minutters gåtur til stranden er en vidunderlig sanseoplevelse, hvor man kan glæde sig over fuglefløjt og bølgebrus. På vejen derhen ligger også en gammel magisk gravhøj fra stenalderen. I de omliggende skove findes mange små søer og et rigt dyreliv at opleve. Stranden er desuden perfekt for børnefamilier.

FREJAS SAL er også mere end oplagt, hvis man ønsker at slå sig sammen og skabe et community, da der er de små hyggelige lejligheder samt et stort hovedhus til fælles aktiviteter.

Og selvfølgelig kan stedet også fungere som et meget hyggeligt og romantisk" Bed and Breakfast" eller lignende, hvis man skulle ønske det.
Særligt i sommerperioden har der altid været fuldt booket med feriegæster.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed som man siger. Og det har FREJAS SAL om noget.

Gården fungerer fint som den er her og nu, og er fuld af kreative muligheder og udvidelser, men kræver selvfølgelig også løbende vedligeholdelse, som gamle gårde gør.

Gården kan evt. overtages med indbo, til retreat sted og/eller Bed and Breakfast sted. Staldens indhold kan også overtages, hvis det skulle ønskes.

Hjertelig velkommen til denne lyserøde perle i det smukke Tranekær område, hvor tranerne faktisk til tider bor på markerne der omkranser FREJAS SAL.

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.